Kumbang.Bunga

2:33 AM 1 Comments A+ a-


hey..hey..hey..KUMBANG BUKAN SEEKOR DAN BUNGA BUKAN SEKUNTUM..hmm..apa yang nak lily buat pada entry nih dan peribahasa nih..erm..thinking for a while..hahaah..so now..my entry for now i want to talk about lelaki n perempuan..erm...


sometimes bila lily duduk sorang2...termenung la pasal bende nih kan..terfikir plak pasal my ex..huhu..biase la tu kan..memori indah susah untuk di lupakan..mana yang rapat..susah untuk di lepaskan..apatahlagi dah sayang bagai...n family dah dapat terima si dia..huhu..and yes..most of people said and me also motivate myself with kumbang bukan seekor dan bunga bukan sekuntum..bende ni sume berlaku atas sebab nak motivate kan diri sendiri..kalau tak..memang la asyik melilih je kan air mata..huhu..


kenangan terindah dan manis bukan mudah untuk di lupakan apatahlagi orang yang tersayang tu dah diterima dengan family..am i right? it takes time..not only for a month i think..for me..it takes a long and long and long time..ada la orang nak menghubungkan lily ngan someone..but for me..it's not the right time for me to give the commitment in the relationship i think..because my heart still has him and i still must give commitment to other things..such as my study..yes..that's y lily tanamkan sedalam2nya (even perit) yang it is not the right time for me to has partner..masa akan menentukan segalanya..Allah maha Adil dan Mengetahui semua ini..


insyaAllah..apa yang lily tanamkan dalam hati ni..dan berkat doa parent,family and by my own self..Allah lebih mengetahui..apa yang penting...rindu lily kat die memang x terkata..tapi penghubungnya adalah doa..tu je yang lily mampu..daripada lily message x balas and tweet pon mcm syok sendiri..lebih baik Allah menjadi pendengar..dan buat masa sekarang..hati lily memang tertutup untuk mane2 pihak...sebabnya lily dah naek muak ngan perangai seorang lelaki..kalau siapa yang boleh bukak balik, insyaAllah..dia lah orangnya..


dan orang yang cakap memang senang..tapi yang menghadapinya sangat susah..tu je pesanan lily buat semua..kita boleh nasihatkan orang macam2..bagi sokongan kerana sokongan tu amat penting..tapi apa yang lily harapkan..jangan terlalu memaksa sebab orang yang hadapinya kita tak tau macam mane..sangat perit for me..so, dengan hipokrit happy kan diri..insyaAllah..terubat sikit kelukaan tu..


so, that's all celoteh di petang hari..bye..assalamualaikum.. *leave your comment*

1 comments:

Write comments
February 11, 2013 at 3:45 PM delete

salam ukhwah..nice entry =)..let's to follow & visit my blog =)
durrahqalbi92.blogspot.com

Reply
avatar